

Extra te bestellen voor
het kookfeestje
Zelf een keukenschort maken!
Maak je eigen verjaardagstaart thuis!

Maak je eigen verjaardags-(slagroom)taart thuis!
Ingrediënten:
- 100 gram boter
- 150 gram suiker
- 20 ml vanillesuiker
- 6 eieren
- 200 gram bloem
- 50 gram maizena
- 15 ml bakpoeder
- snuf zout
- 50 gram suiker
- 100 ml water
- 1 lepel citroensap
- 2 lepels aardbeienjam
- slagroom
- 1 lepel suiker
- taartversiering
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180C.
- Smelt de boter en laat het afkoelen.
- Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije hoge kom.
- Mix de eidooiers, vanillesuiker en suiker tot room.
- Zeef de bloem, bakpoeder, maizena en zout, schep dit door het beslag.
- Klop de eiwitten stijf met de mixer.
- Roer eerst de boter door het deeg, spatel dan de eiwitten erdoor.
- Bekleed een bakblik met bakpapier, vet de randen in.
- Giet het beslag in het bakblik.
- Bak de taart in 20 tot 30 minuten in het midden van de oven)
- Voor de siroop; doe de suiker, en water in de pan en laat dit een tijdje inkoken.
- Schep op het laatst de aardbeienjam of limonadesiroop en citroensap door de siroop, goed roeren.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en eventueel een zakje klopvast.
- Snijd de afgekoelde taart in 3 stukken. Schep op de onderste 2 stukken taart siroop en laat het intrekken.
- Smeer op elk stuk taart een laag slagroom, stapel de stukken op elkaar.
- Smeer de taart in met slagroom, bewaar nog een beetje in de spuitzak.
- Versier de taart met snoep en/of fruit, spuit toefjes slagroom op de taart.
- Steek de kaarsjes in de taart.
